Over Ons

Ons verhaal

Jarenlang waren we geïnteresseerde wijnproevers zonder een uitgebreide achtergrondkennis. Ongeveer 7 jaar geleden nam ons leven een drastische wending na een cursus wijnproeven en een intensieve opleiding wijnbouw. Het wijn maken werd een ware passie waarmee we verder aan de slag wilden. Na ons eerste bezoek aan Château des Couldraies heeft het domein ons nooit meer losgelaten

Château des Couldraies is het perfecte huwelijk tussen historisch erfgoed in een wereldvermaarde regio en een schitterende, zuidelijk gelegen wijngaard in een uitzonderlijk landschap met grote biologische diversiteit. Van bij de start is onze missie om bij elke oogst te streven naar een steeds betere wijn.

Ons team

Het familiaal domein bestaat uit een kleine, vaste equipe aangevuld met ervaren seizoenarbeiders die al jaar en dag helpen bij de oogst.
Als Vlaamse wijnbouwer kan ik rekenen op een gepassioneerde, Franse wijnmaker die al meer dan 25 jaar op het domein het beste uit de bodem en de druif haalt. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat we samen een bruisend nieuw hoofdstuk zullen schrijven!

Een groot deel van het werk gebeurt handmatig want er zijn meerdere percelen met wijnstokken die ouder zijn dan 50 jaar en deze geven het geconcentreerde sap enkel prijs dankzij een zeer voorzichtige en deskundige aanpak.